Zeytinyağlı Taze Fasulye (Karadeniz Usulü)

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Karadeniz Usulü)

Malzemeler:

  • 500 g taze fasulye
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Hazırlanışı:
Fasulyeleri kılçıklarını ayıklayarak verev doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine doğranmış domatesleri ve fasulyeleri ekleyin. Tuz ve şekeri serpin, suyunu ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.