Zeytinyağlı Kereviz Portakallı

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet büyük patates
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet limon
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Hazırlık Aşamaları:

  1. Sebzeleri hazırlayın: Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suda bekletin ki kararmasın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  2. Soğanı kavurun: Zeytinyağında ince doğranmış soğanı kavurun. Ardından havuçları ekleyip birkaç dakika çevirin.
  3. Kereviz ve patates ekleyin: Tencereye patates ve kerevizi alın. Üzerine portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Gerekirse biraz da su ekleyin.
  4. Pişirme: Tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.