Zeytinli Soğanlı Ege Poğaçası

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 kase siyah zeytin (çekirdeksiz, doğranmış)
  • 1 büyük soğan (karamelize edilmiş)
  • Üzeri için susam

Hazırlık:

  1. Soğanı zeytinyağında karamelize edin, kenara alın.
  2. Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
  3. Zeytin ve soğanı ekleyin, hafif yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerine susam serpip 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.