Zeytinli Soğanlı Ege Poğaçası
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 kase siyah zeytin (çekirdeksiz, doğranmış)
- 1 büyük soğan (karamelize edilmiş)
- Üzeri için susam
Hazırlık:
- Soğanı zeytinyağında karamelize edin, kenara alın.
- Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
- Zeytin ve soğanı ekleyin, hafif yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine susam serpip 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Yorum gönder