Zerdeçallı Tavuklu Sebze Güveç

Malzemeler:

  • 500 g kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (halka doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil kabak
  • 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş olabilir)
  • 2 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı:

  1. Güveç kabına tüm sebzeleri ve doğranmış tavukları yerleştirin.
  2. Zeytinyağı, zerdeçal ve diğer baharatları karıştırıp malzemelerin üzerine dökün.
  3. Tavuk suyunu da ekleyip üzerini folyo ile kapatın.
  4. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirin.
  5. Servis öncesi üzerine taze kekik ya da maydanoz serperek sıcak olarak servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.