Zerdeçallı Tavuklu Sebze Güveç
Malzemeler:
- 500 g kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (halka doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil kabak
- 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş olabilir)
- 2 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:
- Güveç kabına tüm sebzeleri ve doğranmış tavukları yerleştirin.
- Zeytinyağı, zerdeçal ve diğer baharatları karıştırıp malzemelerin üzerine dökün.
- Tavuk suyunu da ekleyip üzerini folyo ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirin.
- Servis öncesi üzerine taze kekik ya da maydanoz serperek sıcak olarak servis edin.
Yorum gönder