Zerdeçallı Baharatlı Balık Bohçası
Balığı buharda pişirmek ama baharatla lezzeti uçurmak ister misin? İşte tam sana göre!
Zerdeçal, köri ve limon birleşince ortaya bambaşka bir aromatik ziyafet çıkıyor.
Malzemeler:
- 2 adet fileto levrek
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı köri
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber
- 2 adet pişirme kâğıdı (balık bohçası için)
Hazırlanışı:
- Balıkları zerdeçal, köri, limon, tuz ve karabiberle harmanla.
- Pişirme kağıtlarına balığı yerleştir ve bohça şeklinde kapat.
- 180°C fırında 20 dakika pişir.
- Bohçayı açınca buharla yükselen koku seni başka diyarlara götürecek!
Neden Özgün?
Çünkü kızartma yok, ızgara yok. Baharatla aromalandırılmış sağlıklı bir balık yemeği var.
Yorum gönder