Zencefilli Karides Güveç (Asya Esintili Deniz Lezzeti)

Malzemeler:

  • 300 gram ayıklanmış karides
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 1 adet havuç (jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı hindistancevizi sütü
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı veya zeytinyağı
  • Taze kişniş veya maydanoz

Yapılışı:

  1. Tavada yağı kızdırın, sarımsak ve zencefili hafif kavurun.
  2. Karidesleri ekleyip 3-4 dakika soteleyin.
  3. Havuç ve biberleri ekleyin, ardından hindistancevizi sütünü ve soya sosunu ilave edin.
  4. Orta ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın.
  5. Üzerine taze kişniş serpip sıcak servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.