Zefir (Зефир) – Rus Marshmallow Tatlısı

Zefir, meyve püresi, yumurta beyazı ve jelatinle yapılan, yumuşacık bir tatlıdır. Beze görünümünde ama çok daha hafiftir.

Malzemeler:

  • 200 gr elma püresi
  • 1 yumurta beyazı
  • 200 gr şeker
  • 10 gr jelatin
  • 50 ml su
  • Vanilin

Yapılışı:

  1. Jelatini suyla şişirin.
  2. Elma püresi ve şekerin yarısını pişirin.
  3. Karışıma yumurta beyazı ve vanilin ekleyip mikserle köpürtün.
  4. Jelatini eritip karışıma yavaşça katın.
  5. Şekil verip birkaç saat oda sıcaklığında bekletin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.