Yoğurtlu Taze Bakla Kavurması

Malzemeler:

  • 500 gr taze bakla
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Üzeri için kırmızı pul biber ve nane

Hazırlık:

  1. Taze baklaların başlarını kesin, ortadan ikiye bölün ve limonlu suda bekletin.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin.
  3. Baklaları ekleyin, tuz-karabiberle birlikte 10-15 dakika kavurun.
  4. Ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  5. Kavrulan baklaları ılımaya bırakın, servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  6. Pul biber ve nane serperek servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.