Wienerbrød – Danimarka Usulü Kat Kat Kruvasan (Danish Pastry)

Wienerbrød, dünyada “Danish” olarak bilinen, kat kat hamurdan yapılan ve genellikle reçel, krema veya çikolata ile doldurulan fırın tatlısıdır.

Malzemeler:

  • 500 g un
  • 250 ml süt
  • 1 yumurta
  • 50 g şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 250 g tereyağı (katlama için)
  • İç dolgu: reçel, çikolata, krema (isteğe göre)
  • Üzeri için: yumurta sarısı ve pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Hamuru yoğurup buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Tereyağını içine kat kat açarak yedirin (milföy tarzı).
  3. Şekil verin, iç dolgusunu koyun, tepsiye dizin.
  4. 180°C’de altın rengi alana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.