Tereyağlı Baharatlı Tavuk Kanat – Fırında Parmak Yedirten Tat

Klasik mangal usulünün aksine bu tarifte, tavuk kanatlar baharatlı tereyağı sosunda marine edilip fırında çıtır çıtır pişiriliyor. Dışı çıtır, içi sulu!

Malzemeler:

  • 500 gr tavuk kanat
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
Tereyağını erit, baharatları ve limon suyunu ekleyip karıştır. Tavuk kanatları bu karışımla iyice harmanla. En az 1 saat buzdolabında marine et. 200°C fırında 30-35 dakika pişir. Yanına ev yapımı yoğurtlu dip sosla servis et.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.