Tereyağlı Baharatlı Tavuk Kanat – Fırında Parmak Yedirten Tat
Klasik mangal usulünün aksine bu tarifte, tavuk kanatlar baharatlı tereyağı sosunda marine edilip fırında çıtır çıtır pişiriliyor. Dışı çıtır, içi sulu!
Malzemeler:
- 500 gr tavuk kanat
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tereyağını erit, baharatları ve limon suyunu ekleyip karıştır. Tavuk kanatları bu karışımla iyice harmanla. En az 1 saat buzdolabında marine et. 200°C fırında 30-35 dakika pişir. Yanına ev yapımı yoğurtlu dip sosla servis et.
Yorum gönder