Tavuklu Baharatlı Pilav (Hint Mutfağından)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı basmati pirinci
  • 500 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 1 adet büyük soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı garam masala
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı taze nane (doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı taze kişniş (doğranmış)

Yapılışı:

  1. Pirinci iyice yıkayıp 20 dakika kadar suda bekletin.
  2. Tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun.
  3. Tavukları ekleyin ve tavuklar pembeleşene kadar pişirin.
  4. Kimyon, kişniş, garam masala ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  5. Yoğurdu ekleyip karıştırın, ardından pirinci ve suyu ekleyin.
  6. Pilavı, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
  7. Pişen pilavın üstüne taze nane ve kişnişi serpiştirerek sıcak servis yapın.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.