Tavuklu Baharatlı Pilav (Hint Mutfağından)
Malzemeler:
- 2 su bardağı basmati pirinci
- 500 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1 adet büyük soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı taze nane (doğranmış)
- 1/2 çay bardağı taze kişniş (doğranmış)
Yapılışı:
- Pirinci iyice yıkayıp 20 dakika kadar suda bekletin.
- Tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun.
- Tavukları ekleyin ve tavuklar pembeleşene kadar pişirin.
- Kimyon, kişniş, garam masala ve tuzu ekleyin, karıştırın.
- Yoğurdu ekleyip karıştırın, ardından pirinci ve suyu ekleyin.
- Pilavı, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
- Pişen pilavın üstüne taze nane ve kişnişi serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorum gönder