Tavuk Yakitori – Japon Usulü Izgara Şiş

Malzemeler:

  • 400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 8-10 adet çöp şiş
  • 1/4 su bardağı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı mirin (veya az şekerli pirinç sirkesi)
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • İnce doğranmış taze soğan (servis için)

Yapılışı:
Soya sosu, mirin, şeker ve sarımsağı küçük bir tencerede 5-6 dakika kaynat. Tavukları şişlere geçir, sosun yarısıyla marine et (en az 30 dk). Şişleri tavada ya da ızgarada her tarafı kızarana kadar pişir. Kalan sosu pişirme sırasında fırça ile ara ara sür. Üzerine taze soğan serperek servis et.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.