Tahinli Karnabahar Kızartması
Karnabaharı hep yoğurtla sunmaktan sıkıldın mı? Bu tarifte tahinle harmanlayarak Ortadoğu esintili, bambaşka bir lezzet yakalıyoruz. Üstelik fırında, ama dışı çıtır!
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı tahin
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Yarım limon suyu
- Tuz
Hazırlık:
- Karnabaharı baharat ve zeytinyağıyla harmanlayıp 200 derece fırında 25 dakika kızart.
- Tahin, sarımsak, limon suyu ve biraz su ile sos hazırla.
- Fırından çıkan karnabaharların üzerine sosu gezdir, sıcak veya ılık servis et.
Yorum gönder