Semifreddo – İtalyan Usulü Dondurmalı Mus Tatlısı

Semifreddo, İtalyanların yarı dondurulmuş krema ve yumurta bazlı tatlısıdır. Parfe ve dondurma arasında lezzetli bir geçiş tatlısıdır.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 su bardağı doğranmış çikolata veya meyve

Yapılışı:

  1. Yumurta sarısı ve şekeri benmari usulü çırpın.
  2. Ayrı kapta kremayı çırpın, yumurtalı karışıma ekleyin.
  3. Vanilya ve çikolata/mevsim meyvesiyle karıştırın.
  4. Kalıba dökün, 5-6 saat dondurucuda bekletin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.