Sarımsaklı Yoğurtlu Kuşkonmaz – Hafif ve Zarif Bir Ara Sıcak
Kuşkonmazı klasik buharda pişirmek yerine, hafifçe soteleyip üzerine yoğurt ve sarımsakla hazırlanan özel bir sos ekliyoruz. Az malzemeyle maksimum lezzet!
Malzemeler:
- 300 gr taze kuşkonmaz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz, limon kabuğu rendesi
- Üzeri için kavrulmuş susam veya pul biber
Yapılışı:
Kuşkonmazların sert uçlarını kes, kalan kısmı tavada zeytinyağıyla 5-6 dakika sotele. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştır. Kuşkonmazları servis tabağına al, üzerine sosu gezdir. Dilersen üzerine limon kabuğu veya baharat serp.
Yorum gönder