Sarımsaklı Yoğurtlu Kuşkonmaz – Hafif ve Zarif Bir Ara Sıcak

Kuşkonmazı klasik buharda pişirmek yerine, hafifçe soteleyip üzerine yoğurt ve sarımsakla hazırlanan özel bir sos ekliyoruz. Az malzemeyle maksimum lezzet!

Malzemeler:

  • 300 gr taze kuşkonmaz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz, limon kabuğu rendesi
  • Üzeri için kavrulmuş susam veya pul biber

Yapılışı:
Kuşkonmazların sert uçlarını kes, kalan kısmı tavada zeytinyağıyla 5-6 dakika sotele. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştır. Kuşkonmazları servis tabağına al, üzerine sosu gezdir. Dilersen üzerine limon kabuğu veya baharat serp.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.