Risalamande – Bademli Pirinç Tatlısı
Risalamande, özellikle noel yemeğinin sonunda servis edilen sütlaç benzeri bir tatlıdır. İçine doğranmış badem ve çırpılmış krema eklenir, üstüne kiraz sosu dökülür.
Malzemeler:
- 150 g pirinç
- 750 ml süt
- 1 vanilin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 100 ml çırpılmış krema
- 50 g doğranmış badem
- Üzeri için: kiraz sosu (hazır ya da ev yapımı)
Yapılışı:
- Pirinci sütle haşlayarak koyu kıvamda bir sütlaç yapın.
- Şeker, vanilin ve bademleri ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışıma çırpılmış kremayı ekleyin.
- Üzerine sıcak kiraz sosu dökerek servis yapın.
Yorum gönder