Risalamande – Bademli Pirinç Tatlısı

Risalamande, özellikle noel yemeğinin sonunda servis edilen sütlaç benzeri bir tatlıdır. İçine doğranmış badem ve çırpılmış krema eklenir, üstüne kiraz sosu dökülür.

Malzemeler:

  • 150 g pirinç
  • 750 ml süt
  • 1 vanilin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 100 ml çırpılmış krema
  • 50 g doğranmış badem
  • Üzeri için: kiraz sosu (hazır ya da ev yapımı)

Yapılışı:

  1. Pirinci sütle haşlayarak koyu kıvamda bir sütlaç yapın.
  2. Şeker, vanilin ve bademleri ekleyin. Soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan karışıma çırpılmış kremayı ekleyin.
  4. Üzerine sıcak kiraz sosu dökerek servis yapın.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.