Portokalopita – Yunan Portakallı Tatlı

Portokalopita, Yunan mutfağına özgü, nefis portakal aromalı, milföy tarzı yufkaların tatlı şurupla birleştiği özel bir tatlıdır. Hafif ekşimsi portakal tadı ve şerbetin tatlılığı mükemmel bir denge oluşturur.

Malzemeler:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbet için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal suyu

Yapılışı:

  1. Yufkaları kurutup ufalayın.
  2. Yumurta, yoğurt, şeker, yağ ve portakal kabuğunu karıştırın, yufkalarla harmanlayın.
  3. Karışımı tepsiye döküp 180°C’de pişirin.
  4. Üzerine önceden hazırladığınız soğuk portakallı şerbeti dökün.
  5. Buzdolabında dinlendirip servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.