Oliebollen – Hollanda’nın Yeni Yıl Lokması
Oliebollen, yılbaşında mutlaka tüketilen, içi kuru meyve dolu mayalı hamur toplarıdır. Türk lokmasına benzer ama daha büyük ve daha yoğun olur.
Malzemeler:
- 500 g un
- 2 yumurta
- 300 ml süt
- 1 paket kuru maya
- 100 g kuru üzüm veya kuru yaban mersini
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- Pudra şekeri (servis için)
- Kızartma yağı
Yapılışı:
- Maya, süt ve şekerle aktive edilir, unla karıştırılır.
- Kuru meyveler eklenir, hamur yoğrulup mayalanır.
- Kaşıkla alınıp kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartılır.
- Pudra şekeriyle servis edilir.
Yorum gönder