Mısır Usulü Fasolia – Baharatlı Kuru Fasulye Yemeği
Mısır mutfağında nohut kadar yaygın olan “fasolia” yani kuru fasulye yemeği, yoğun baharatlarla ve hafif tatlımsı domates sosuyla hazırlanıyor. Türk usulü kuru fasulyeye göre daha kıvamlı ve aromatik.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- Tuz, karabiber, zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanı zeytinyağında kavur, ardından sarımsakları ekle. Domates ve salçayı karıştır, baharatlarla birlikte birkaç dakika pişir. Fasulyeyi ilave edip düşük ateşte 10-15 dakika kıvam alana kadar pişir. Pirinç pilavıyla servis edilir.
Yorum gönder