Meghli – Lübnan Usulü Baharatlı Pirinç Unu Tatlısı
Meghli, Lübnan’da bebek doğumunda yapılan geleneksel bir tatlıdır. Pirinç unu, tarçın ve rezene ile yapılan bu aromatik tatlı üzerine fındık, badem ve hindistan ceviziyle süslenir.
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı rezene
- 1/2 tatlı kaşığı karanfil
- Üzeri için: ceviz, badem, fıstık, rendelenmiş hindistan cevizi
Yapılışı:
- Pirinç unu, şeker ve suyu tencerede karıştırarak pişir.
- Koyu kıvam almaya başlayınca baharatları ekle.
- 10-15 dakika kaynat, kaselere dök.
- Soğuyunca üstünü kuruyemiş ve hindistan ceviziyle süsle.
Yorum gönder