Medovik – Rusya’nın Bal Keki
Medovik, ince katmanlar halinde hazırlanan bal aromalı yumuşak kek ve krema dolgusu ile Rusya’nın en sevilen pastalarındandır. Zamanla lezzeti artan bir tatlıdır.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
- 2 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Krema için:
- 400 gr süzme yoğurt veya labne
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Bal, şeker ve tereyağını benmari usulü erit. Yumurtaları ekle, sonra un ve karbonatı karıştır.
- Hamuru 6-8 eşit parçaya böl, ince yuvarlaklar aç ve 180°C’de pişir.
- Katlar soğuyunca krema ile üst üste diz.
- Buzdolabında 1 gece dinlendir, üstünü kırıntılarla süsle.
Yorum gönder