Medovik – Bal Pastası

Medovik, kat kat ince keklerin arasına sürülen ballı krema ile yapılan, Rusya’nın en meşhur ve nostaljik pastalarından biridir.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un
  • 500 ml ekşi krema (veya krema)

Yapılışı:

  1. Bal, şeker ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurtaları ekleyip çırpın. Karbonat ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Hamuru 6-8 bezeye ayırın, ince açın ve pişirin.
  3. Her katı kremayla kaplayarak üst üste dizin.
  4. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.