Künefe: Tel Kadayıfta Erimiş Peynirle Gelen Efsane

Hatay mutfağının dünya çapında tanınan tatlısı künefe, peynirin tel kadayıfla buluştuğu sıcak, çıtır ve şerbetli bir rüya… Dışarıda yemeye alışığız ama evde yapılınca tazeliği ve sıcaklığıyla fark yaratır.

🧂 Malzemeler:

  • 300 gram tel kadayıf
  • 150 gram künefe peyniri (bulamazsan tuzsuz dil peyniri veya mozarella)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

🔪 Yapılışı:

  1. Kadayıfı Hazırlayın: Tel kadayıfı elinizle açarak ufaltın. Tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın ve kadayıfa yedirin.
  2. Şerbeti Hazırlayın: Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon suyu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
  3. Katları Yerleştirin: Tavayı yağlayın. Kadayıfın yarısını tavaya sıkı şekilde yayın. Ortasına peyniri rendeleyip döşeyin. Üzerine kalan kadayıfı bastırarak serin.
  4. Pişirin: Kısık ateşte altını kızarana kadar pişirin. Düz bir tabak yardımıyla çevirip diğer tarafını da kızartın.
  5. Şerbetleyin: Sıcak künefeye ılık şerbeti dökün. Hemen servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.