Közde Hardallı Tavuk Bohçası
Modern Anadolu mutfağına yepyeni bir dokunuş: közlenmiş sebzelerle sarılmış, hardal sosunda marine edilmiş yumuşacık tavuk bohçaları…
📝 Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet patlıcan
- Tuz, karabiber, kekik
- Zeytinyağı
🍳 Hazırlık:
- Tavukları hardal, yoğurt, bal, sarımsak ve baharatlarla marine et, 2 saat dinlendir.
- Sebzeleri közleyip kabuklarını soy, şeritler hâlinde kes.
- Tavukları sotele ve közlenmiş sebze şeritleriyle bohça gibi sar.
- Fırında 10 dakika üzeri açık şekilde pişir.
- Üzerine birkaç damla nar ekşisi gezdir, servis et.
Yorum gönder