Közde Hardallı Tavuk Bohçası

Modern Anadolu mutfağına yepyeni bir dokunuş: közlenmiş sebzelerle sarılmış, hardal sosunda marine edilmiş yumuşacık tavuk bohçaları…

📝 Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet patlıcan
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Zeytinyağı

🍳 Hazırlık:

  1. Tavukları hardal, yoğurt, bal, sarımsak ve baharatlarla marine et, 2 saat dinlendir.
  2. Sebzeleri közleyip kabuklarını soy, şeritler hâlinde kes.
  3. Tavukları sotele ve közlenmiş sebze şeritleriyle bohça gibi sar.
  4. Fırında 10 dakika üzeri açık şekilde pişir.
  5. Üzerine birkaç damla nar ekşisi gezdir, servis et.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.