Kolak Pisang – Muzlu Hindistan Cevizi Sütlü Tatlı

Kolak Pisang, özellikle Ramazan ayında iftarda çok tüketilen, muzun hindistan cevizi sütü ve palm şekeriyle pişirildiği sıcak bir tatlıdır.

Malzemeler:

  • 2 olgun muz (tercihen plantain veya cavendish)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı palm şekeri (veya esmer şeker)
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Palm şekeri, su ve hindistan cevizi sütünü kaynatın.
  2. Doğranmış muzları ekleyin, yumuşayana kadar pişirin.
  3. Vanilin ve tuzla tatlandırın.
  4. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.