Klepon – Hindistan Cevizine Bulanmış Pirinç Topları

Klepon, pandan aromalı yapışkan pirinç unu ile yapılan, içi erimiş palm şekeri dolu, dışı hindistan cevizine bulanmış geleneksel bir tatlıdır.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yapışkan pirinç unu
  • 1/3 su bardağı su (pandan aromalı)
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • Küçük parçalar halinde doğranmış palm şekeri (gula jawa)

Yapılışı:

  1. Pirinç unu ile pandan suyunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine palm şekeri koyup kapatın.
  3. Kaynar suda haşlayın. Üste çıkan topları alın, hindistan cevizine bulayın.
  4. Ilık veya soğuk servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.