Kısır

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı doğranmış taze nane
  • 1 adet salatalık (doğranmış)
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1/2 baş marulları (doğranmış)
  • 1/2 su bardağı haşlanmış mısır (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyin.
  2. Bulgurlar şiştikten sonra zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu, sirkeyi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Domatesleri, salatalığı ve marulları doğrayın, sonra karışıma ilave edin.
  4. Son olarak taze naneyi ve haşlanmış mısırı ekleyip karıştırın. Soğuk servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.