İçeriğe atla
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı doğranmış taze nane
- 1 adet salatalık (doğranmış)
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1/2 baş marulları (doğranmış)
- 1/2 su bardağı haşlanmış mısır (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyin.
- Bulgurlar şiştikten sonra zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu, sirkeyi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Domatesleri, salatalığı ve marulları doğrayın, sonra karışıma ilave edin.
- Son olarak taze naneyi ve haşlanmış mısırı ekleyip karıştırın. Soğuk servis edin.
© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.
Yorum gönder