Kisel (Кисель) – Meyveli Nişasta Tatlısı

Kisel, Rusya’da geleneksel olarak meyve suyu ve nişasta ile hazırlanan jel kıvamında bir tatlıdır. İçecek gibi içilebildiği gibi tatlı kaselerinde de sunulur.

Malzemeler:

  • 500 ml vişne suyu (veya frenk üzümü, çilek)
  • 2 yemek kaşığı patates nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 100 ml su (nişastayı açmak için)

Yapılışı:

  1. Meyve suyunu ve şekeri tencereye alın, kaynatın.
  2. Nişastayı soğuk suda açın ve kaynayan karışıma yavaşça ekleyin.
  3. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Ilık ya da soğuk servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.