Kırmızı Pancar ve Yoğurtlu Dip Sos

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy haşlanmış kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, nane, pul biber (isteğe göre)

Hazırlanışı:

Haşlanmış pancarı rondoda püre haline getirin. Yoğurt, sarımsak ve baharatlarla karıştırın. Zeytinyağını ekleyip karıştırarak servis edin. Kereviz sapı, havuç ya da tam buğday krakerle tüketebilirsiniz.

Faydaları:
Antioksidan zengini, karaciğer dostu, sindirimi kolaylaştırır ve bağışıklığı destekler.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.