Kırmızı Mercimekli Karnabahar Köftesi

Malzemeler:

  • Yarım karnabahar (haşlanmış)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı kararbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Hazırlık:

  1. Mercimeği 2 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Sıcak iken ince bulguru üzerine ekleyin, kapağını kapatıp 10 dakika demleyin.
  2. Karnabaharı ayrı bir kapta haşlayın, suyunu süzün ve çatalla ezin.
  3. Mercimekli karışıma, ezilmiş karnabaharı, rendelenmiş soğanı, baharatları, yağı ve sarımsağı ekleyin.
  4. Maydanozu da ilave edip güzelce yoğurun.
  5. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin.
  6. Servis ederken limon dilimleri ve marul yapraklarıyla sunabilirsiniz.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.