Kırmızı Mercimekli Karnabahar Köftesi
Malzemeler:
- Yarım karnabahar (haşlanmış)
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı kararbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Hazırlık:
- Mercimeği 2 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Sıcak iken ince bulguru üzerine ekleyin, kapağını kapatıp 10 dakika demleyin.
- Karnabaharı ayrı bir kapta haşlayın, suyunu süzün ve çatalla ezin.
- Mercimekli karışıma, ezilmiş karnabaharı, rendelenmiş soğanı, baharatları, yağı ve sarımsağı ekleyin.
- Maydanozu da ilave edip güzelce yoğurun.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin.
- Servis ederken limon dilimleri ve marul yapraklarıyla sunabilirsiniz.
Yorum gönder