Japchae (Sebzeli Şeffaf Erişte)

Japchae, Kore sofralarında bayramlarda ya da özel günlerde hazırlanan tatlımsı ve aromatik bir erişte yemeğidir. Tatlı patates nişastasından yapılmış şeffaf dangmyeon eriştesi ile hazırlanır.

Malzemeler:

  • 150 gr şeffaf Kore eriştesi (dangmyeon)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 küçük kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta (omlet için)
  • 100 gr ıspanak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Susam tohumu

Hazırlık:

  1. Erişteleri sıcak suda haşlayın, süzün ve soya sosu ile karıştırın.
  2. Sebzeleri ince şeritler halinde doğrayın ve ayrı ayrı soteleyin.
  3. Yumurtayı omlet şeklinde pişirin, şeritler halinde kesin.
  4. Ispanağı haşlayıp süzün.
  5. Tüm malzemeleri geniş bir tavada birleştirip, susam yağı ve şekerle harmanlayın.
  6. Üzerine kavrulmuş susam serperek servis edin.

Sunum: Sıcak ya da ılık olarak sunulabilir. Özellikle soğuk yenildiğinde aroması daha dengeli olur.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.