Gulab Jamun Tarifi – Hindistan’ın En Meşhur Tatlısı

Gulab Jamun, Hindistan mutfağının en bilinen ve sevilen tatlısıdır. Kızartılmış sütlü hamur topları, gül suyu ve kakuleyle aromalandırılmış şerbette bekletilerek hazırlanır.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt tozu
  • 1/4 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1/4 su bardağı süt (azar azar eklenecek)

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı gül suyu
  • 2 kakule

Yapılışı:

  1. Şerbeti kaynatın, kıvam alınca gül suyu ve kakule ekleyin. Soğumaya bırakın.
  2. Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Küçük toplar yapın.
  3. Yağda kısık ateşte altın rengi olana kadar kızartın.
  4. Sıcak topları soğuk şerbete atın ve en az 1 saat bekletin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.