Etli Nohutlu İçli Kabak Dolması

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy kabak (dışı çizgili soyulmuş, içi oyulmuş)
  • 250 g kıyma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

  1. İç harç için; kıyma, pirinç, haşlanmış nohut, rendelenmiş soğan, salçalar, sarımsak, zeytinyağı, baharatlar ve limon suyunu geniş bir kapta güzelce yoğurun.
  2. Oyulmuş kabakların içini hafifçe tuzlayın ve hazırladığınız iç harçla çok bastırmadan doldurun.
  3. Kabakları tencereye dizin. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı sulandırarak gezdirin.
  4. Sıcak suyu ekleyip kabakların yarısına gelecek kadar olacak şekilde doldurun.
  5. Kapağı kapatıp önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.
  6. İsteğe bağlı olarak servis sırasında yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.