Etli Nohutlu İçli Kabak Dolması
Malzemeler:
- 6 adet orta boy kabak (dışı çizgili soyulmuş, içi oyulmuş)
- 250 g kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- İç harç için; kıyma, pirinç, haşlanmış nohut, rendelenmiş soğan, salçalar, sarımsak, zeytinyağı, baharatlar ve limon suyunu geniş bir kapta güzelce yoğurun.
- Oyulmuş kabakların içini hafifçe tuzlayın ve hazırladığınız iç harçla çok bastırmadan doldurun.
- Kabakları tencereye dizin. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı sulandırarak gezdirin.
- Sıcak suyu ekleyip kabakların yarısına gelecek kadar olacak şekilde doldurun.
- Kapağı kapatıp önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.
- İsteğe bağlı olarak servis sırasında yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.
Yorum gönder