Dadar Gulung – Hindistan Cevizli Yeşil Krep Tatlısı

Dadar Gulung, pandan yaprağıyla yeşil renge boyanmış ince kreplerin içine karamelize edilmiş hindistan cevizi konularak yapılan geleneksel bir Endonezya tatlısıdır.

Malzemeler:

Krep için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı pandan aroması (veya pandan suyu)
  • Bir tutam tuz

İç harç:

  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (taze ya da donmuş)
  • 1/2 su bardağı esmer şeker veya palm şekeri
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı vanilin

Yapılışı:

  1. İç harcı yapmak için tüm malzemeleri tavada karamelize edin, soğumaya bırakın.
  2. Krep malzemelerini çırpıp yapışmaz tavada ince krepler pişirin.
  3. Her krepin ortasına hindistan cevizli karışımı koyup sarın.
  4. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.