Dadar Gulung – Hindistan Cevizli Yeşil Krep Tatlısı
Dadar Gulung, pandan yaprağıyla yeşil renge boyanmış ince kreplerin içine karamelize edilmiş hindistan cevizi konularak yapılan geleneksel bir Endonezya tatlısıdır.
Malzemeler:
Krep için:
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı pandan aroması (veya pandan suyu)
- Bir tutam tuz
İç harç:
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (taze ya da donmuş)
- 1/2 su bardağı esmer şeker veya palm şekeri
- 1/4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı vanilin
Yapılışı:
- İç harcı yapmak için tüm malzemeleri tavada karamelize edin, soğumaya bırakın.
- Krep malzemelerini çırpıp yapışmaz tavada ince krepler pişirin.
- Her krepin ortasına hindistan cevizli karışımı koyup sarın.
- Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Yorum gönder