Chana Masala – Nohutun Baharatla Buluşması

Vejetaryen dostu ama bir o kadar da doyurucu bir tarif: Chana Masala! Nohutun yoğun baharatlarla buluştuğu bu tarif hem pratik hem de sağlık dolu.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 2 domates (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı garam masala
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
  • Taze kişniş yaprakları (süsleme için)

Hazırlanışı:

  1. Yağı tavada ısıtın, soğanları altın rengi alana kadar kavurun.
  2. Sarımsak ve zencefili ekleyin, ardından domatesleri ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Baharatları ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  4. Nohutları ekleyin, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Taze kişnişle süsleyip servis edin. Yanına sıcak naan ekmeği harika gider!

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.