Chana Masala – Nohutun Baharatla Buluşması
Vejetaryen dostu ama bir o kadar da doyurucu bir tarif: Chana Masala! Nohutun yoğun baharatlarla buluştuğu bu tarif hem pratik hem de sağlık dolu.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 2 domates (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı garam masala
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber
- Taze kişniş yaprakları (süsleme için)
Hazırlanışı:
- Yağı tavada ısıtın, soğanları altın rengi alana kadar kavurun.
- Sarımsak ve zencefili ekleyin, ardından domatesleri ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin.
- Baharatları ekleyip birkaç dakika karıştırın.
- Nohutları ekleyin, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Taze kişnişle süsleyip servis edin. Yanına sıcak naan ekmeği harika gider!
Yorum gönder