Capirotada – Meksika Usulü Ekmek Tatlısı

Capirotada, Meksika’da özellikle Paskalya döneminde yapılan, tarçınlı şurup, kuru meyveler ve peynirle hazırlanan fırınlanmış ekmek tatlısıdır.

Malzemeler:

  • 5 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çubuk tarçın
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • Rendelenmiş taze peynir (queso fresco ya da lor peyniri)

Yapılışı:

  1. Şeker, su ve tarçınla şurup kaynatın.
  2. Ekmekleri kızartın veya hafif fırınlayın.
  3. Kat kat ekmek, üzüm, ceviz ve peynir dizin, şurubu gezdirin.
  4. 180°C’de 25 dakika pişirin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.