Capirotada – Meksika Usulü Ekmek Tatlısı
Capirotada, Meksika’da özellikle Paskalya döneminde yapılan, tarçınlı şurup, kuru meyveler ve peynirle hazırlanan fırınlanmış ekmek tatlısıdır.
Malzemeler:
- 5 dilim bayat ekmek
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- Rendelenmiş taze peynir (queso fresco ya da lor peyniri)
Yapılışı:
- Şeker, su ve tarçınla şurup kaynatın.
- Ekmekleri kızartın veya hafif fırınlayın.
- Kat kat ekmek, üzüm, ceviz ve peynir dizin, şurubu gezdirin.
- 180°C’de 25 dakika pişirin.
Yorum gönder