🍝 Kremalı Fırınlı Makarna (İtalyan Mutfağından)
Malzemeler:
- 500 gram makarna (tercihen penne veya rigatoni)
- 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Makarna paket talimatlarına göre haşlanıp süzülür.
- Tavada zeytinyağını ısıtın ve tavukları soteleyin, üzerine sarımsağı ve kekiği ekleyin.
- Kremayı ve sütü ekleyip karıştırarak 5 dakika kaynatın.
- Süzülmüş makarnayı, kremalı karışıma ekleyin ve peyniri üzerine serpiştirerek karıştırın.
- Karışımı fırın kabına dökün ve üzerine kalan peyniri serpiştirin.
- 180 derece fırında 15-20 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan makarnayı sıcak servis yapın.
Yorum gönder