🍝 Kremalı Fırınlı Makarna (İtalyan Mutfağından)


Malzemeler:

  • 500 gram makarna (tercihen penne veya rigatoni)
  • 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Makarna paket talimatlarına göre haşlanıp süzülür.
  2. Tavada zeytinyağını ısıtın ve tavukları soteleyin, üzerine sarımsağı ve kekiği ekleyin.
  3. Kremayı ve sütü ekleyip karıştırarak 5 dakika kaynatın.
  4. Süzülmüş makarnayı, kremalı karışıma ekleyin ve peyniri üzerine serpiştirerek karıştırın.
  5. Karışımı fırın kabına dökün ve üzerine kalan peyniri serpiştirin.
  6. 180 derece fırında 15-20 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan makarnayı sıcak servis yapın.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.