Antep Usulü Cevizli Erişte

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ev yapımı ya da hazır erişte
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, rendelenmiş)

Yapılışı:

  1. Erişteleri bol tuzlu suda haşlayın, süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Geniş bir tavada tereyağını ve zeytinyağını eritin.
  3. Üzerine dövülmüş cevizi ekleyip kavurmaya başlayın. Rengi koyulaşmadan önce pul biber ve sarımsağı ekleyin.
  4. Haşlanmış erişteleri ekleyip güzelce harmanlayın.
  5. Sıcak olarak servis yapın. Yanına süzme yoğurt çok yakışır.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.