Anmitsu – Japonya’nın Renkli ve Hafif Tatlısı
Anmitsu, agar agar ile hazırlanan jöle parçaları, meyve, tatlı kırmızı fasulye ezmesi (anko) ve şurup ile sunulan ferah bir Japon tatlısıdır. Görsel olarak da çok çekicidir.
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı agar agar tozu
- 1,5 su bardağı su
- Karışık taze meyve (kivi, mandalina, çilek)
- 3-4 yemek kaşığı anko (tatlı fasulye ezmesi)
- Biraz kuromitsu (Japon şeker şurubu) veya bal
Yapılışı:
- Agar agarı suyla kaynatıp kalıba dökün, soğuyunca küp küp kesin.
- Meyveleri doğrayın, anko ve agar jölelerle birlikte kaseye yerleştirin.
- Üzerine kuromitsu ya da bal gezdirin.
- Soğuk olarak servis edin.
Yorum gönder