Ajapsandali: Gürcü Usulü Sebze Güveci

Akdeniz lezzetleriyle Kafkas aromalarının buluştuğu nefis bir sebze yemeği: Ajapsandali. İçinde ne et var ne peynir… Ama lezzetiyle her damak tadına hitap ediyor. Özellikle yaz aylarında sofraların baş tacı olan bu yemek, Gürcistan’ın en çok sevilen ve en sağlıklı yemeklerinden biri.

Patlıcan, domates, kırmızı ve yeşil biber, soğan ve sarımsak… Hepsi iri iri doğranır ve sırasıyla zeytinyağında sote edilir. Baharat olarak kişniş tohumu, kırmızı biber, karabiber ve bolca taze kişniş yaprağı eklenir. Bazı bölgelerde üzerine nar taneleri serpilerek servis edilir.

Ajapsandali hem sıcak, hem soğuk yenebilir. Gürcülerin mezelerine benzeyen ama ana yemek olarak da sunulabilen bir lezzettir. Vejetaryen dostudur, glütensizdir ve neredeyse her mutfağa uyarlanabilir.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.