Æbleskiver – Danimarka Usulü Elma Pankek Topları
Æbleskiver, yuvarlak şekilli mini pankeklerdir. Genellikle noel zamanı tüketilir. Geleneksel olarak elma dilimleriyle yapılsa da günümüzde sade veya reçelli yapılır.
Malzemeler:
- 2 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 250 ml süt
- 200 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 50 g eritilmiş tereyağı
- 1 tutam tuz
- Pişirmek için: tereyağı
- Servis için: pudra şekeri, reçel
Yapılışı:
- Yumurta sarılarını süt, un, kabartma tozu ve tereyağıyla karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük gibi olana kadar çırpıp karışıma ekleyin.
- Æbleskiver tavasında yuvarlak toplar şeklinde pişirin.
- Pudra şekeri ve reçelle sıcak servis edin.
Yorum gönder