Æbleskiver – Danimarka Usulü Elma Pankek Topları

Æbleskiver, yuvarlak şekilli mini pankeklerdir. Genellikle noel zamanı tüketilir. Geleneksel olarak elma dilimleriyle yapılsa da günümüzde sade veya reçelli yapılır.

Malzemeler:

  • 2 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 250 ml süt
  • 200 g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 50 g eritilmiş tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • Pişirmek için: tereyağı
  • Servis için: pudra şekeri, reçel

Yapılışı:

  1. Yumurta sarılarını süt, un, kabartma tozu ve tereyağıyla karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük gibi olana kadar çırpıp karışıma ekleyin.
  3. Æbleskiver tavasında yuvarlak toplar şeklinde pişirin.
  4. Pudra şekeri ve reçelle sıcak servis edin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.