Clafoutis – Fransız Vişneli Kek

Clafoutis, geleneksel Fransız mutfağına ait, özellikle yazın yapılan, meyve (genellikle vişne) ve yumurtalı harçla hazırlanan yumuşak bir kek tatlısıdır.

Malzemeler:

  • 500 gr vişne (çekirdekli veya çekirdeksiz)
  • 3 yumurta
  • 100 gr un
  • 120 gr toz şeker
  • 300 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • Tereyağı (kalıbı yağlamak için)

Yapılışı:

  1. Kalıbı tereyağı ile yağlayın, vişneleri yayın.
  2. Yumurtaları çırpın, un, şeker, vanilin ve sütü ekleyin.
  3. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. 180°C’de 35-40 dakika pişirin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.