Oliebollen – Hollanda’nın Yeni Yıl Lokması

Oliebollen, yılbaşında mutlaka tüketilen, içi kuru meyve dolu mayalı hamur toplarıdır. Türk lokmasına benzer ama daha büyük ve daha yoğun olur.

Malzemeler:

  • 500 g un
  • 2 yumurta
  • 300 ml süt
  • 1 paket kuru maya
  • 100 g kuru üzüm veya kuru yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Pudra şekeri (servis için)
  • Kızartma yağı

Yapılışı:

  1. Maya, süt ve şekerle aktive edilir, unla karıştırılır.
  2. Kuru meyveler eklenir, hamur yoğrulup mayalanır.
  3. Kaşıkla alınıp kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartılır.
  4. Pudra şekeriyle servis edilir.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.