Közlenmiş Biberli Tavuk Kapama

Malzemeler:

  • 500 gr kemiksiz tavuk but
  • 4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, kekik

Hazırlık:
Tavuk butlarını kuşbaşı doğrayıp tuz, karabiber ve kekikle harmanlayın. Tereyağında güzelce soteleyin. Ayrı bir tencerede doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun, üzerine pirinci ekleyip 3 dakika daha kavurun. Közlenmiş biberleri şerit doğrayıp karışıma katın. Üzerine tavukları yerleştirin. Tavuk suyunu döküp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişirin. Demlendirdikten sonra servis edin. Tam bir misafir yemeği!

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.