Közlenmiş Biberli Tavuk Kapama
Malzemeler:
- 500 gr kemiksiz tavuk but
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz, karabiber, kekik
Hazırlık:
Tavuk butlarını kuşbaşı doğrayıp tuz, karabiber ve kekikle harmanlayın. Tereyağında güzelce soteleyin. Ayrı bir tencerede doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun, üzerine pirinci ekleyip 3 dakika daha kavurun. Közlenmiş biberleri şerit doğrayıp karışıma katın. Üzerine tavukları yerleştirin. Tavuk suyunu döküp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişirin. Demlendirdikten sonra servis edin. Tam bir misafir yemeği!
Yorum gönder