Chocotorta – Fırınsız Arjantin Pastası

Chocotorta, çikolatalı bisküviler ve krema-şeker karışımıyla yapılan, buzdolabında dinlenerek hazırlanan pratik bir tatlıdır. Arjantin’de doğum günlerinin favorisidir.

Malzemeler:

  • 400 g çikolatalı bisküvi (örneğin “Chocolinas” veya Petibör)
  • 400 g dulce de leche
  • 400 g krem peynir (labne benzeri)
  • Süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • Kakao veya rendelenmiş çikolata (süsleme için)

Yapılışı:

  1. Dulce de leche ve krem peyniri karıştırın.
  2. Bisküvileri süte batırıp kalıba dizin.
  3. Üzerine krema sürün, kat kat devam edin.
  4. En üstü krema ile kaplayın, süsleyin.
  5. 4-5 saat (tercihen bir gece) buzdolabında bekletin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.