Kanelbullar – İsveç Tarçınlı Rulo

Kanelbullar, yani İsveç’in meşhur tarçınlı çörekleri, her yıl 4 Ekim’de “Kanelbullens Dag” olarak kutlanır. Kahveyle birlikte mükemmel gider.

Malzemeler:

  • 500 g un
  • 75 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta

İç harcı:

  • 50 g tereyağı (yumuşak)
  • 1/2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • İnci şekeri (veya toz şeker)

Yapılışı:

  1. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun, mayalanmaya bırakın.
  2. Hamuru açıp içine tarçınlı harcı sürün ve rulo yapın.
  3. Dilimleyip tepsiye alın, 20 dk dinlendirin.
  4. Üzerine yumurta sürüp 180°C’de 20-25 dakika pişirin.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.