Baharatlı Yoğurtlu Tavuk Sote
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlık:
- Yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tüm baharatlarla karıştırıp tavukları içine ekleyin. En az 30 dakika marine edin.
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın, marine edilen tavukları ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.
- Altını kısıp kapağını kapatın, 10-12 dakika kadar pişirin.
- Yanına lavaş, pilav ya da salatayla servis edebilirsiniz.
Yorum gönder