Baharatlı Yoğurtlu Tavuk Sote

Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık:

  1. Yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tüm baharatlarla karıştırıp tavukları içine ekleyin. En az 30 dakika marine edin.
  2. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın, marine edilen tavukları ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.
  3. Altını kısıp kapağını kapatın, 10-12 dakika kadar pişirin.
  4. Yanına lavaş, pilav ya da salatayla servis edebilirsiniz.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.