Tahinli Karnabahar Kızartması

Karnabaharı hep yoğurtla sunmaktan sıkıldın mı? Bu tarifte tahinle harmanlayarak Ortadoğu esintili, bambaşka bir lezzet yakalıyoruz. Üstelik fırında, ama dışı çıtır!

Malzemeler:

  • 1 küçük karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Hazırlık:

  1. Karnabaharı baharat ve zeytinyağıyla harmanlayıp 200 derece fırında 25 dakika kızart.
  2. Tahin, sarımsak, limon suyu ve biraz su ile sos hazırla.
  3. Fırından çıkan karnabaharların üzerine sosu gezdir, sıcak veya ılık servis et.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.