Hatay Usulü Şeyh Mualla – Anadolu’nun Nefes Kesen Nohutlu Patlıcan Tenceresi

Şeyh Mualla, Hatay mutfağının az bilinen ama çok derin lezzetlerinden biri. Vejetaryen olmasına rağmen doyurucu, zengin aromalara sahip bu yemek; nohut, patlıcan, sarımsak, domates ve bol zeytinyağıyla hazırlanır.

Yemeğin sırrı, patlıcanların köz tadında olması ve domatesli sosun yavaşça içlerine işlemesidir. Sarımsak ve sumakla buluştuğunda ise ortaya adeta bir damak destanı çıkar. En iyi sonucu, taş fırında veya döküm tencerede uzun pişirme süresiyle verir.

Yanında sade bulgur pilavı ve yoğurtla servis edilir. Özellikle yaz sofralarında hafif ama zengin bir tat arayanlar için eşsiz bir seçenektir.

Yorum gönder

© 2025 bilgihane.tr | Tüm hakları saklıdır.