Papanasi – Romanya’nın Kızarmış Peynirli Tatlı Donutları
Papanasi, Romanya’ya özgü, içinde tatlı lor peyniri bulunan, üstü reçel ve krema ile servis edilen kızarmış tatlı toplardır. Görünümü donut’a, tadı cheesecake’e benzer ama kendine has dokusuyla eşsizdir.
Malzemeler:
- 200 g tatlı lor peyniri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
- Üzeri için: vişne reçeli, ekşi krema
Yapılışı:
- Peynir, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştır.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak hamur yoğur.
- Hamurdan ortası delik yuvarlaklar ve küçük toplar yap.
- Kızgın yağda altın renginde kızart.
- Üzerine reçel ve ekşi krema ekleyerek servis et.
Yorum gönder